Hjertestarter

HJERTESTARTER

Som alle nok ved, findes der en hjertestarter på Brugsens gavl ud mod Kulsviervej. Men nu har grundejerforeningerne Egegården, Læsøvej og Egegaardens Haveby også anskaffet en hjertestarter, som er placeret i Birte og Poul Garlets carport. Adressen er Islandsvej 14 B, hvilket er en meget fin placering midt i området. Den hænger i carportens venstre bageste hjørne. 


Modellen er en ZOLL AED 3 hjertestarter. Baggrunden for at vælge den model er, at den er forholdsvis ny på markedet, den er nem at
anvende på både voksne og børn, og den har sammenhængende stødpads (samme til børn og voksne), så man ikke kan blive i tvivl om,
hvordan de skal sidde på brystkassen. Skal den bruges til et barn kræver det blot et enkelt tryk på en synlig knap på forsiden af hjertestarteren.


Hjertestarteren tester sig selv én gang om ugen og vil med rødt lys og lyd angive, om der er en fejl. Derudover guider den med klar stemme brugeren igennem hjerte-lunge-redningen. Den har endvidere indbygget feed-back (stemme-og tekstbeskeder) på kvaliteten af den hjertemassage, der gives, både i forhold til rytmen og i forhold til dybden af trykkene. Dette er en tryghed for den, der sjældent eller aldrig har givet hjertemassage. En anden fordel ved denne hjertestarter er, at den hurtigt leverer stød efter standsning af hjertemassage. Dette giver mere effektive stød og øger overlevelsesraten.


Se mere om hjerte-lunge-redning her:
https://hjertestarter.dk/saadanredderduliv/

hjertestart-trin-for-trin


HJERTELØBERORDNINGEN
Hjerteløberordningen er startet af Trygfonden, som organiserer frivillige, der melder sig til at yde hjerte-lunge-redning og bringer hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden.
Hjerteløberprojektet er et forsøg, der skal give flere chancen for at overleve hjertestop uden for hospital.
Det er ikke en forudsætning for tilmelding, at du har lært hjertelunge-redning.


Du kan læse mere om ordningen her:
https://hjertestarter.dk/hjerteloeber


Vi håber, at mange af jer vil melde sig som hjerteløber. Vi har
allerede et par interesserede, men mangler flere.
Det ikke er en forudsætning for at blive hjerteløber, at du har et
førstehjælpskursus. Det er det heller ikke for at kunne anvende
hjertestarteren.


Skal du hjælpe ved et hjertestop, bliver du guidet igennem hjertelunge-redningen

af den sundhedsfaglige (sygeplejerske eller paramediciner) på 1-1-2, indtil

ambulance og lægebil når frem. Bruger du foreningens hjertestarter guider den dig

også igennem forløbet.