Parkering

Opdateret: maj 2016

På generalforsamlingen 17.03.2016 blev der fra flere sider givet udtryk for, at parkeringen på vore 3 veje er et stigende problem. Flere har fået bil, og mange har 2 biler. Bestyrelsen er enig i, at der er problemer, og har derfor lavet følgende oplæg, som vi gerne vil lægge ud til drøftelse blandt medlemmerne.

I “Bekendtgørelse om standsning og parkering i Lyngby-Taarbæk kommune. 1.1.2016” står der i paragraf 2, stk. 1:

“Inden for tættere bebygget område kan et køretøj, hvis tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg standses eller parkeres delvist op på fortov med maksimalt halvdelen af køretøjet og højst 2 hjul i køretøjets længderetning, såfremt dette ikke er til fare eller ulempe for færdslen på fortovet.”

For vore små veje med begrænset trafik må det være en ledetråd, at bilerne i et eller andet omfang parkerer på en del af fortovet. Men der er forskel på vejene: Fynsvej og Sjællandsvej har gode, flisebelagte fortove, hvorfor det vil være hensigtsmæssigt, at parkering højst sker til midten af den yderste fliserække, således at fodgængere kan benytte den inderste række fliser, fx hvis man går med en barnevogn eller container til haveaffald. Der er plads under forudsætning af, at hække med mere ikke vokser for langt ud! Børn kan således også færdes langs vejen uden risiko, hvilket mange lægger vægt på.

Islandsvej har ikke fliser, og fortovet ser meget forskelligt ud med den enkeltes valg af grus/sten samt fliser ved overkørsler. Det kunne derfor være hensigtsmæssigt, at udnytte hele det grusbelagte fortov til parkering. Det er der allerede en del, der er begyndt på, hvorfor det i dag ser lidt ”rodet” ud. Fodgængere vil herefter være nødsaget til at benytte kørebanen, hvilket kan være et problem, hvis de kørende ikke udviser ekstrem hensyntagen med lav fart mm. Specielt for børn kræver det et særligt hensyn, men det er jo allerede dagens situation, i og med at der faktisk parkeres, så fortovet visse steder er uanvendeligt til gående.

For alle 3 veje kræver det en stor enighed blandt vejens beboere (inklusive deres gæster), for at de nødvendige hensyn kan tages. Det vil være hensigtsmæssigt, hvis alle gør det samme på vejen.
Stor hensyntagen gælder også, hvor man vælger at parkere på vejen. De, der har bilen på egen grund, skal kunne komme ud og ind. I færdselsloven står der i paragraf 29, stk 3:

“Parkering må ikke ske ud for ind- og udkørsel til og fra ejendom eller i øvrigt således, at kørsel til eller fra ejendom væsentligt vanskeliggøres.”

Hvis parkering er til stor gene for nabo eller genbo, bør man gøre venligt
opmærksom på dette. Det skylder vi hinanden, når vore ejendomme ligger så tæt.

Til sidst vil vi komme med en generel opfordring: Har man bil – eller 2- vil det være rigtig godt, hvis bilen (bilerne) parkeres inde på egen grund. I lokalplanen er det nævnt, men der er ingen handlepligt til at gøre det. Kommunen skal godkende de overkørsler, der etableres. Til gengæld har man så mulighed for at etablere overdækning i form af en carport.